Полицаите ще анализират ежедневно нарушенията по пътя

Стремежът на ръководството на МВР е подобряване безопасността на пътя и намаляване на жертвите и ранените

10.08.2015 | 13:52 Редактор:
Полицаите ще анализират ежедневно нарушенията по пътя
Полицаите ще анализират ежедневно нарушенията по пътя

Вътрешният министър Румяна Бъчварова нареди отдел "Пътна полиция" да изготвя ежеседмични анализи на статистиката за пътните нарушения и произшествия, съобщи МВР. Полицаите ще трябва да анализират данните за пътните нарушения, произшествия и административно-наказателната дейност по линия на пътния контрол.

Информация за броя на установените пътни нарушения и издадените фишове и актове ще се обявява всяка седмица на Интернет сайта и във Facebook страницата на ГД "Национална полиция". Справката ще включва и броя на тежки пътно-транспортни нарушения, жертви и ранени на пътя за съответната седмица.

Тази статистика ще позволи на министъра и ръководството на МВР да следят отблизо тенденциите на пътя и редовно да анализират дали има необходимост от допълнителни промени в подхода по отношение на проверките и нарушителите на пътя.

Стремежът на ръководството на МВР е подобряване безопасността на пътя и намаляване на жертвите и ранените.

Най-много нарушения има в центъра на София - 1136, показват данни за периода 3 август - 9 август. На второ и трето място с най-много нарушители по пътищата се нареждат Благоевград и Пловдив, където има съответно по 935 и 925 нарушители.