fallback

Танев: Да поканим живота в образованието

Министърът на образованието на 9 август 2015, Варна

09.08.2015 | 13:38

Министърът на образованието представи във Варна представатаси за реформата в образованието. Министър Танев говори след тържественото вдигане на флаговете на корабите от ВМС по случай от създаването на военноморските сили на България на 9 август 2015 на Морска гара.

 

Министърът на образованието иска да направи свитъци, които "ще бъдат раздадени на учителите и родителите за пояснения на някои съдържания в съществуващите учебници".

 

Суров материал на ТВ Черно море:

 

"Не министерството, не системата да определя какво да се обучава в България и след това да имаме хора без диплома, но с титли, а да поканим, да направим една крачка назад, образователното ръководство, и да поканим живота. Животът да бъде наш партньор на ключовия камък на моста, който свързва образованието с живота.

Под живот разбирам местния бизнес, местните власти, местните инспекторати, местните родители, местните учители. Най-вече малкият и среден местен бизнес, те да казват от какво имат  нужда, как то да бъде обучавано. Т.е. да участват в правенето на учебни програми.

Представяте ли си колко е революционно.

След това тези същите да участват в ръководството, 50% примерно – на училища и колежи, които искаме. Да се ангажират в настоятелствата с приемане на най-добрите, дори с финансови средства. Пет лева някой да даде, но е дал. Това е съвсем друго".

 

fallback
Още от България
fallback