fallback

Над 120 км тротоари са обновени и ремонтирани през последните две години

Работи се по ясна програма за цялостен ремонт, одобрена от Столичния общински съвет, която се изпълнява поетапно

06.08.2015 | 13:57 Автор: Ирина Георгиева

Над 120 км тротоари са обновени и ремонтирани през последните пет години. Това съобщи заместник-кмета на София с ресор транспорт и транспортни комуникации Любомир Христов при проверка на ремонта на тротоара на ул.“Г.С.Раковски“ в участъка от бул.“Патриарх Евтимий“ до ул."Гургулят". По думите му през последните две години последователно се изпълняват ремонти или се изграждат нови тротоари.

Работим по ясна програма за цялостен ремонт, одобрена от Столичния общински съвет, която се изпълнява поетапно, каза също заместник-кметът Христов.

На ул."Г.С.Раковски" се изгражда нов тротоар с унипаваж и се поставя водеща тактилна ивица, която подпомага придвижването на хора с намалено зрение.

Започнахме изпълнението на водещи тактилни ивици, след като обсъдихме с неправителствени организации на хора с увредено зрение, допълва заместник- кметът Христов. 

Нови тротоари в момента се изпълняват също по ул."Фритьоф Нансен", ул."Хан Крум", около НДК, в район "Лозенец" и др. 

Подхождаме системно с ясна последователност, като вече са изпълнени изцяло обновени карета. През 2014г. са изпълнени около 20 км тротоари в тази зона на центъра, каза също Христов. 

Репортаж на Васил Детелинов.

 

 

fallback
Още от България
fallback