Ден преди Spirit of Burgas движението по ключови булеварди в Бургас е затруднено

Причината за това са множеството ремонти в морския град

06.08.2015 | 12:40 Редактор: Ирина Георгиева
Ден преди Spirit of Burgas движението по ключови булеварди в Бургас е затруднено

Ден преди едно от най-дългоочакваните музикални събития в цялата страна Spirit of Burgas, движението на автомобили в града е затруднено. Причината за това са множеството ремонти по ключови булеварди.

Очаква се хиляди хора да пристигнат за музикалното събитие, което се провежда след едногодишна пауза. Организаторите тази година са заложили на безспорното име на Роби Уилямс и още други 20 известни музиканти.

Но с какво ще се сблъскат гостите на града?

Ремонт. По повечето основни булеварди и улици в града има ремонти.

ЖП гарата, която посреща гостите на морския град е в ремонт до декември 2015г. Очаква се тя да бъде изцяло реставрирана и отговаряща на изискванията за енергийна ефективност.

Използват се съвременни технологии, които умело се съчетават с архитектурния облик на зданието. Само по този начин може да се запази автентичният вид на жп гарата, която е обявена за архитектурен паметник. Стойността на обекта е близо 7,4 млн. лева без ДДС.

БДЖ съобщи, че на 7, 8 и 9 август влаковете с допълнителни вагони за музикалния фестивал SPIRIT of Burgas, както и всички други влакове, които пътуват от и за Бургас, извънредно ще се движат директно от и до гарата в морския град. Директните влакове ще пътуват във връзка с провеждането на музикалния фестивал SPIRIT of Burgas.

Непосредствено до Централната жп гара има и друг ремонт. 

 

 

ВиК ремонтира питеен водопровод в района на площад "Царица Йоана". Двете северни ленти на Гаров площад са затворени от 21 юли до 20 август.

 

 

Това определено затруднява шофьорите, защото булевардът е един от ключовите в града. Само на метри от него се намира Централният плаж, където ще бъде и Spirit-а. Водачите са затруднени и заради огромните дупки, вследствие на ремонта.

 

 

Очаква се движението към изходите на Бургас да бъде интензивно по време на музикалното събитие. В посока към Созопол, по ул. "Индустриална" също тече усилен ремонт. 

 

 

Движението по ул. "Индустриална" се осъществява двупосочно по реконструираното пътно платно, а другото е затворено за ремонт.

 

 

На 6 август пускат цялостно движението през Централна автобусна спирка в Бургас.

 

 

Ден преди музикалния фестивал Spirit of Burgas централният бул. "Алеко Богориди" изглежда спокоен.

 

За да видят на живо първото шоу на Роби Уилямс у нас на 7 август към Бургас ще се отправят множество автомобили от всички краища на страната и съседните държави. С цел да бъдат избегнати задръствания, организаторите призовават пътуващите да тръгнат по-рано.

"И тази година целта ни е да задържим гостите на града повече време в Бургас, а не само в дните на Спирит. Затова сме наситили програмата със страшно много други интересни събития. През уикенда ще работят всички галерии и музеи. Отпечатали сме специална брошура, която ще се раздава на всички гости на града. Тя ще ги ориентира за интересните места и събития, които могат да посетят при престоя си тук." - съобщи кметът на града Димитър Николов, пишат организаторите.

Трескава подготовка за SPIRIT of Burgas - главната сцена на събитието е почти готова. За меломаните, които са избрали да пътуват със своя автомобил, ще бъдат осигурени допълнителни места за паркинг в Бургас, съобщават организаторите. От общината препоръчват всички, веднъж достигнали Бургас, да се придвижат до фестивала с градския транспорт или пеша.

 

 

Звездите на Spirit of Burgas пристигат с над 200 музиканти и технически екипи, съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. Всички звезди, които ще чуем и видим на сцената на SPIRIT of Burgas, заедно с техните екипи и музиканти, пристигат на 6 август в музикалната столица на лятото - Бургас.

Екипът на Роби Уилямс наброява 90 човека - техници, музиканти, танцьори, шофьори, охрана и мениджмънт. Техническият екип е тук още от сряда, тъй като носи пълна отговорност за построяването на сцената и техническото обезпечаване на концерта на звездата на 7 август. Самият Роби Уилямс се очаква да кацне на 6 август с частния си самолет на летище Бургас, като часът на пристигането му се пази в тайна.

Другата звезда за вечерта – KWABS, идва с шоу, специално удължено за фестивала, и ще излезе с над 10 човека на сцената. Преди появата, той и музикантите са поискали 90 минути за подготовка в бекстейдж зоната.

Хедлайнерите за втория ден, KASABIAN, пристигат късно вечерта на 7 август с около 30 човека екип и са пожелали да се отправят директно към бекстейджа на фестивалната зона, за да се потопят в обстановката и да усетят публиката ден преди шоуто си на сцената на SPIRIT of Burgas.

Какво може да се види в града преди и след събитието?

Burgas Tattoo Convention 2015

Фестивалът на изкуството на татуирането се завръща за трета поредна година в Бургас, съобщават от Общината. Той ще се проведе на 8 и 9 август. Татуисти от близо 20 държави са заявили участието си в таз годишното издание на феста, сред които майстори от Швейцария, Италия, Гърция, Турция, Македония, Сърбия, Босна, Хърватска, Русия, Молдова. 

Ride The Sea Garden: Summer Longboard Gathering

Лятна среща на лонгбордистите от България, 8 август, от 17:00 часа, на алеите до Културен център "Морско казино".

Остров Света Анастасия

Островът привлича с интересната си история, възможностите там да се изкара приятна лятна ваканция и да се опитат местни морски специалитети.

Фестивал на пясъчните скулптури

"На сафари с фотоапарат" е темата, вдъхновила авторите на осмото издание на фестивала на пясъчните скулптури 2015г. Фестивалът е открит до края на септември.

 

Автор: Ирина Георгиева

Снимки: Силвия Грозева