fallback

Необходими са близо 2 млн. лева за спешен ремонт на двата хеликоптера Ми-17

Междувременно хеликоптер Ми-17 участва в гасенето на пожар в с. Вълча Поляна, общ. Елхово

05.08.2015 | 17:23 Автор: Ирина Георгиева

Близо 2 млн. лв. са необходими за спешен ремонт на двата хеликоптера Ми-17, заяви министърът на отбраната Николай Ненчев на заседанието на МС. По думите му за ремонт на двигателите са нужни средно по един милион на хеликоптер.

"Правим всичко възможно да ги ремонтираме тук, в наше дружество, за да бъде по-ниска цената." - каза още министър Ненчев, стана ясно от стенограмата на МС.

"Пращай го да се прави и да се ремонтира и октомври месец, като приемаме бюджета за отбраната, ще имаме едно на ум”. „Има два големи хеликоптера, които носят кошовете с водата. На единия му изтече ресурсът на двигателите. Остана другият. Ремонт на двигателите трябва, то е някъде около милион или под милион. Така че, сега го действайте, за да не се губи време, защото не се знае до октомври какво и как ще се случи." - отговорил министър-председателят Бойко Борисов.

Междувременно хеликоптер Ми-17 и 35 военнослужещи от военно формирование 52 590 – Ямбол с три специализирани автомобила участват в погасяването на нововъзникналия пожар в с. Вълча поляна, общ. Елхово.

По-рано през деня същите модулни групи от Българската армия успяха да локализират пожара в с. Лесово, общ. Елхово, който бушуваше от 4 авгусъ.

Министърът на отбраната Николай Ненчев се запозна на място със създалата се кризисна ситуация. Той се срещна с военнослужещите.

 

fallback
Още от България
fallback