fallback

РБ ще обяви до края на седмицата кого ще подкрепи за кмет на Пловдив

Реформаторите ще решат дали да подкрепи независим кандидат или ще излъчи собствена кандидатура

28.07.2015 | 12:42 Автор: Ирина Георгиева

РБ ще реши до края на седмицата дали да подкрепи независим кандидат за кмет на Пловдив или ще излъчи собствена кандидатура. Това заяви на пресконференция в Пловдив народният представител от РБ и член на здравната и спортната комисии в НС доц. д-р Димитър Шишков, съобщи пресцентърът на ДБГ.

"Реформаторите уважават всички издигнати до момента кандидатури, но категорично няма да подкрепят друг партиен кандидат за кмет на предстоящите през октомври местни избори." - подчерта доц. д-р Шишков.

Народният представител представи отчет на дейността си от Пловдив за първите девет месеца от работата на 43-то НС, в рамките на които е внесъл за разглеждане в НС 15 законопроекта.

"Сред тях са законопроектите за физическото възпитание и спорта, допълненията в Кодекса на труда, измененията на Конституцията, Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление, законите за ДАНС, горите, акцизите и данъчните ставки, Закона за администрацията, за българите, живеещи в чужбина, за гражданската регистрация, движение по пътищата, както и Закона за държавния служител." - изброи Шишков.

Реформаторът подчерта, че в работата си по време на парламентарния контрол е поставял въпроси и питания към здравния министър Москов по ключово важни за здравеопазването теми като работата на спешните центрове и осигуряването на 24-часова спешна помощ от тях, за нарушения в правилата за търговия с лекарствени продукти и за болниците с най-големи дългове.

Доц. д-р Шишков припомни, че беше сред инициаторите за създаване на временна комисия в парламента за проверка на лечебните заведения с най-големи задължения, против създаването на която се обявиха депутати от ГЕРБ и ДПС. Той настоя, че ще продължи да се бори за създаването на такава специална комисия, както и за промяна в закона, която да регламентира базите на спортните училища да преминат под държавен контрол.

fallback
Още от България
fallback