РБ ще обяви до края на седмицата кого ще подкрепи за кмет на Пловдив

Реформаторите ще решат дали да подкрепи независим кандидат или ще излъчи собствена кандидатура

28.07.2015 | 12:42 Редактор: Ирина Георгиева
РБ ще обяви до края на седмицата кого ще подкрепи за кмет на Пловдив

РБ ще реши до края на седмицата дали да подкрепи независим кандидат за кмет на Пловдив или ще излъчи собствена кандидатура. Това заяви на пресконференция в Пловдив народният представител от РБ и член на здравната и спортната комисии в НС доц. д-р Димитър Шишков, съобщи пресцентърът на ДБГ.

"Реформаторите уважават всички издигнати до момента кандидатури, но категорично няма да подкрепят друг партиен кандидат за кмет на предстоящите през октомври местни избори." - подчерта доц. д-р Шишков.

Народният представител представи отчет на дейността си от Пловдив за първите девет месеца от работата на 43-то НС, в рамките на които е внесъл за разглеждане в НС 15 законопроекта.

"Сред тях са законопроектите за физическото възпитание и спорта, допълненията в Кодекса на труда, измененията на Конституцията, Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление, законите за ДАНС, горите, акцизите и данъчните ставки, Закона за администрацията, за българите, живеещи в чужбина, за гражданската регистрация, движение по пътищата, както и Закона за държавния служител." - изброи Шишков.

Реформаторът подчерта, че в работата си по време на парламентарния контрол е поставял въпроси и питания към здравния министър Москов по ключово важни за здравеопазването теми като работата на спешните центрове и осигуряването на 24-часова спешна помощ от тях, за нарушения в правилата за търговия с лекарствени продукти и за болниците с най-големи дългове.

Доц. д-р Шишков припомни, че беше сред инициаторите за създаване на временна комисия в парламента за проверка на лечебните заведения с най-големи задължения, против създаването на която се обявиха депутати от ГЕРБ и ДПС. Той настоя, че ще продължи да се бори за създаването на такава специална комисия, както и за промяна в закона, която да регламентира базите на спортните училища да преминат под държавен контрол.