Преговорите за съдебната реформа продължават

Радан Кънев се срещнал с Лютви Местан рано тази сутрин

23.07.2015 | 10:11 Редактор:
Преговорите за съдебната реформа продължават
Преговорите за съдебната реформа продължават

Ако компромисът не е възможен, значи и 8-партиен парламент не е възможен. Това коментира пред журналисти в парламента съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок Радан Кънев. Изказването му е било в отговор на въпрос дали е възможен компромис за съдебната реформа, съобщава Агенция „Фокус”.

Лидерът на ДСБ отново посочи, че медийното обсъждане на вариантите намалява шансовете за постигане на споразумение.

„Както вчера казах – днешния ден е много дълъг. Той дава възможност за много разговори и намиране на разумно решение”, коментира още Кънев.

По-рано сутринта той е разговарял с лидера на ДПС, като по информация на Агенция Фокус е дошъл на крака при  Лютви Местан. Двамата са разговаряли на четири очи за около 10 минути.

Преди ден- 22 юли, стана ясно,  че е било постигнато споразумение за внасяне на нов законопроект за съдебната реформа, който да бъде подкрепен от 180 депутата.

След председателска среща на Реформаторския блок по-късно стана ясно, че от РБ поддържат „внесения в Народното събрание на 26 май законопроект за промяна на Конституцията“. От пресцентъра на РБ уточниха, че законопроектът е внесен от Цецка Цачева и 131 народни представители, като изразяват готовност за търсене на съгласие между достатъчно политически сили“.