fallback

Ще разпитват Станимир Флоров по делото срещу Цветан Цветанов за 6-те НЕ

Днес съдиите разпитаха само един свидетел- бившият главен секретар на МВР Калин Георгиев

21.07.2015 | 13:55 Автор: Васил Детелинов

Бившият директор на ГДБОП Станимир Флоров ще бъде разпитан като свидетел по делото срещу Цветан Цветанов за отказа му да разпореди подслушване на бившия шеф на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров. Делото известно като 6 те „НЕ“ започна отначало на втора инстанция след като Върховния касационен съд отмени 4-те години затвор с мотива, че те са отсъдени от предубеден съдебен състав.

Днес съдиите разпитаха само един свидетел- бившият главен секретар на МВР Калин Георгиев.

Процесът ще продължи на 14 септември, като тогава освен Станимир Флоров ще бъде разпитан и бизнесмена от Велико Търново Петър Михайлов. Апелативния съд поиска да се съберат и още доказателства. Като това да се изясни има ли повдигнати обвинения срещу Орлин Тодоров за престъплението, за което е поискано подслушване, дали има съдебен процес и на какъв етап е.

МВР пък трябва да предостави справка дали Калин Георгиев е отсъствал в периода, когато е поискано подслушването, и ако е така, от кого е бил заместван. Адвокатът на Цветан Цветанов – Менко Менков бе категоричен, че клиентът му не е познавал Орлин Тодоров. А самият Цветанов очаква справедлив процес.

Ето какво каза още Цветан Цветанов след заседанието на 21 юли 2015.

 

 

fallback
Още от България
fallback