fallback

Реформаторите и правосъдния министър на среща с главния прокурор

В духа на разбирателството разговорите за съдебната реформа продължаха и днес,

17.07.2015 | 19:07 Автор: Васил Детелинов

В духа на разбирателството разговорите за съдебната реформа продължаха и днес, но при главния прокурор Сотир Цацаров. Обвинител номер едно първо се срещна с реформаторите Радан Кънев и Петър Москов, които са оптимисти, че поправките в Конституцията ще получат одобрение от парламента. Час по–късно Цацаров се срещна и с правосъдния министър Христо Иванов, с когото, според думите им, извадили писалките и набелязали промени в Наказателно-процесуалния кодекс.

Реформаторите Радан Кънев и Петър Москов отидоха при главния прокурор с идеята, че е несериозно да обсъждат съдебната реформа през медиите. След около час разговори с обвинител номер едно, Кънев заяви, че Цацаров застава зад част от промените. Оттук нататък реформаторите очакват следващата седмица поправките в конституцията да влязат в пленарната зала и да бъдат подкрепени от 180 гласа.

По- късно при главния прокурор влезе правосъдният министър Христо Иванов. След час разговор на 4 очи със Сотир Цацаров, министърът обясни, че не са говорили за поправката в конституцията , а са обсъдили промени в Наказателно процесуалния кодекс и създаването на работна група, която да ги напише. За Христо Иванов срещата им е била съвсем рутинна и част от диалог, който не е спирал и ще продължава. Диалог, който неизбежно включва и промените около съдебната реформа.

След двете срещи главния прокурор Сотир Цацаров реши да не дава изявления и остана в кабинета си.

 

Репортаж на Васил Детелинов.

 

 

fallback
Още от България
fallback