fallback

Български автобус с 37 пътници катастрофира в Унгария

От Карат С изключват версията , водачът да е бил изморен

14.07.2015 | 16:33 Автор: Васил Детелинов

Български автобус катастрофира в южната част на Унгария. 21 наши сънародници са пострадали, като 7 от тях са настанени в няколко унгарски болници. Хората са се прибирали от Австрия. Все още не са известни причините за инцидента. От фирмата превозвач Карат С съобщиха,че автобусът е на една година и е технически изправен.

 

Инцидентът е станал малко след полунощ. Автобусът излязъл от дясната страна пътя и се преобърнал в канавката. В него са пътували 37 пътници от Залцбург за София. За щастие, жертви няма. На място веднага са изпратени два автобуса от България за да приберат пътниците. 

От фирмата превозвач отхвърлят версията за техническа неизправност,защото автобусът е една година. Преди да тръгне за Австрия е минал технически преглед. Шофьорите са били двама. От фирмата разговаряли само с този, който е почивал по време на инцидента, тъй като другият е в болница. От Карат С изключват версията , водачът да е бил изморен. 

От Карат С очакват разследването в Унгария да приключи бързо . Припомниха, че всички пътуващи имат застраховка и ще получат съответното обезщетение при предоставяне на билета за пътуване.

Репортаж на Васил Детелинов.

 

 

 

 

 

 

 

 

fallback
Още от България
fallback