fallback

Новата Програма за развитие на селските райони предвижда над 1 млрд. евро за подкрепа на бизнеса

Това съобщи министър на земеделието и храните Десислава Танева

10.07.2015 | 14:56 Автор: Ирина Георгиева

Новата Програма за развитие на селските райони 2014 - 2020, е предвидила над 1 млрд. евро за подкрепа на бизнеса по различните мерки. Това съобщи министър на земеделието и храните Десислава Танева по време на церемония по откриването на ново предприятие за преработка на месо, предаде агенция "Фокус".

Предприятието е изградено с европейски средства по "Програмата за развие на селските райони 2007-2013 г.” в размер на 2,3 млн. лева.

На откриването му присъстваше и Европейският комисар по земеделие и развитие на селските райони Фил Хоган.

"Стартирахме при изключителен интерес. Мярка 4.1 вече приключи с подадени заявки за подкрепа на стойност над 4 пъти повече от нейния бюджет. Бяха представени инвестиционни проекти за над 2 млрд. евро."- посочи Десислава Танева.

Ако мярката разполагаше с по-голям бюджет, ще бъдат подкрепени всички 3 360 бенефициента,отбеляза министър Танева.

"Казвам тези цифри, за да убедя комисар Хоган в това, че програмата работи за създаване на бизнес в агросектора на България. Не трябва да има притеснения за това как се разходват средствата. Надявам се, че консенсусът с бизнеса, с подкрепата на комисар Хоган и неговият екип, ще постигнем съгласие да направим правилата на програма в първата нотификация така променени, че средствата да достигнат до повече бенефициенти." - обясни още министър Танева.

От своя страна комисар Хоган поздрави министър Танева за правилното разходване на европейски средства и успешното сътрудничество между бизнеса и държавната администрация.

fallback
Още от България
fallback