fallback

7 юли 2015 - какво следим днес

Предстоящи

07.07.2015 | 08:44

Гърция

Референдумът в неделя бе решителният момент в гръцката сага. Страната гласува с НЕ и отключи критична седмица за гърците и Европа.

Иран

Ядрената сделка с Иран изглежда неизбежна. Крайният срок е 7 юли. Преговарящите трябва да изработят текста на окончателния договор с Иран, въпреки някои предположения, че крайният срок може да бъде отново удължен. Договорът би позволил богатият на енергийни ресурси Иран да се върне на пазарите за петрол и газ след вдигане на санкциите. САЩ, чиито съюзници в региона са разтревожени от влиянието на Техеран в Близкия Изток, казват, че ще подпишат сделката само ако ограничава възможността на Ислямската република да прави ядрено оръжие. Иран казва, че целта на ядрената му програма е само за мирни цели.  

По света

- Даниел Ноайе от ЕЦБ ще говори на конференция в Париж

- Министрите на икономиката и търговията на страните от БРИКС се срещат в Москва

- Конференцията Sun Valley събира милиардери, директори от технологични, медийни и финансови компании на ежегодния форум в планинския курорт, организирана от инвестиционната банкова компания Allen & Co. Очакват се големи медийни сделки, включително придобиването от Comcast на NBC Universal.

- Илън Мъск се очаква да говори в Бостън на конференцията ISS R&D за Международната орбитална станция - първа публична изява след като ракетата на SpaceX експлодира малко след старта миналия уикенд.

- ИДИЛ: Секретарят по отбраната на САЩ Аштън Картър представя анти-ИДИЛ стратегията си

- Уимбълдън: тенис турнирът продължава

- Бийтълс: Ринго Стар става на 75г.

- Великобритания - British Museum дигитализира 500 000 редки записи от архивите си

fallback
Още от България
fallback