6 юли 2015-какво следим днес

Предстоящи

06.07.2015 | 08:27
6 юли 2015-какво следим днес

Гърция

Гърция гласува срещу нови съкращения в разходите и остави Европа да реши какво да прави със страната, за да остане в еврото. Избирателите подкрепиха Ципрас и неговата коалиция на радикалната левица като гласуваха НЕ на последното предложение на институциите.

Германският канцлер Ангела Меркел заминава за Париж в понеделник за разговор вечерта с френския президент Франсоа Оланд и намиране на изход за Гърция след като избирателите сложиха край на пет години борба с кризата, отхвърляйки условията на кредиторите за спасителна програма. Президентът на ЕС Доналд Туск свика среща на върха на европейските лидери във вторник. Президентът на ЕЦБ Марио Драги свиква в понеделник сутринта заседание с Туск, президента на ЕК Жан-Клод Юнкер и финансовия министър на Холандия.

 

Китай

Китай спря първичните публични предлагания след заседание на Държавния съвет и ще бъде одобрено от финансовия регулатор, съобщи Caijing в събота.

 

Иран

Преговарящите си дадоха срок до 7 юли да изготвят текст на окончателното споразумение с Иран. САЩ и Европа официално удължиха сроковете на временното споразумение с Иран. Американският държавен секретар Джон Кери успокои очакванията за непосредствено споразумение с Иран.