fallback

Синдикатът на МВР с ултиматум към ръководството по време на професионалния си празник

Служителите на МВР честват празника на фона на нарастващото напрежение между синдиката и ръководството заради пенсионната реформа

05.07.2015 | 18:47 Автор: Борислав Петров

Премиерът Бойко Борисов, шефовете на ДАНС, Националната разузнавателна служба и  НСО, както и бивши министри на вътрешните работи честваха заедно 136 години от създаването на Министерството на вътрешните работи. Във време на безкрайно обтегнати отношения, между служителите на реда, техните началници и политиците, министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова заяви, че без модернизация на МВР, няма как държавата ни да бъде модерна.

Синдикатът на МВР обаче съвсем не вижда вървенето в една посока. Нещо повече – протестиращите категорично искат оставката на шефа на пожарникарите Николай Николов, заплашват да напуснат преговорите, както и да организират мащабен митинг на 25 юли.

Синдикатите обявиха, че само за три години Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" е загубила дела за неизплатен извънреден труд на обща стойност 525 000 лева. А Николай Николов нарушава етичните правила като  налага наказания на служителите по телефона.

От своя страна, комисар Николов заяви, че мотивите за оставката му звучат меко казано несериозно и некомпетентно. Ако разговорите с ръководството на силовото ведомство се провалят, протестиращите ще настояват премиерът Бойко Борисов да седне на масата на преговорите.

За първи път в 136-годишната история на МВР, по време на днешния празник, министър жена прие почетния караул.

Още във видеото:

 

fallback
Още от България
fallback