Кунева: Възможно е постигането на съгласие за съдебната реформа

Вицепремиерът беше категорична, че електронното правосъдие е абсолютна необходимост

30.06.2015 | 14:31 Редактор: Ирина Георгиева
Кунева: Възможно е постигането на съгласие за съдебната реформа
Кунева: Възможно е постигането на съгласие за съдебната реформа

Говореното по конкретни теми е начин да се избегне ситуацията на напрежение и конфликт, което се създаде около обсъждането на съдебната реформа, уверена е вицепремиерът по европейските политики и лидер на партия ДБГ Меглена Кунева, съобщиха от пресцентъра на политическата сила. 

"Необходимо е да се излъчи сигнал към гражданите и инвеститорите, че е възможно постигането на съгласие." - заяви вицепремиерът Кунева по време на откриването на конференция за електронното правосъдие.

Надявам се, че обсъждането на тема като електронното правосъдие, което също е част от съдебната реформа, ще допринесе за постигането на такова съгласие, подчерта тя.

Кунева определи като изключително важно днешното обсъждане в парламентарната комисия за промените в Конституцията и заяви категоричната си подкрепа за усилията на правосъдния министър Христо Иванов.

Вицепремиерът беше категорична, че електронното правосъдие е абсолютна необходимост за доближаване на гражданите до правосъдието, още повече, че в момента се обсъжда и електронното гласуване.

Това, което електронното правосъдие трябва да осигури, е повече ефективност и по-добра комуникация между институциите и между институциите и гражданите, каза още Кунева