fallback

Депутати ще сезират Конституционния съд за правилата за избор на управител на БНБ

Вече има 60 подписа на депутати

26.06.2015 | 17:08 Автор: Васил Детелинов

Срещу процедурата за избор на управител на БНБ се обявиха няколко парламентарни групи. БСП обяви, че в сряда ще сезира Конституционния съд след като вече получи необходимите гласове за това от Патриотичния фронт, Атака и Български демократичен център. Те смятат, че с новите правила изборът на централен гуверньор е предрешен. За поста ще се състезават 4-ма кадндидати. Изслушването им е седмица преди дебатът в пленарна зала,предвиден за 15 юли!

 

 "Целта ни е тази процедура да бъде спряна , да бъде отменен и да се приемат процедурни правила и нова процедура- съвсем прозрачна и при демократични правила за да може изборът на управител на БНБ да е безспорен". -каза депутатът Чавдар Георгиев от БСП лява България. 

 

"Не трябва да се стига до Конституционния съд. Много е лесно да се стигне до там и после да станат батаците. Да направят в понеделник , вторник, сряда една работна среща да променят тази процедура и да я приведат в съответствие с Конституцията -всеки народен представител да си получи правата, които има по Конституция. Дали ще ги упражни е друга тема. Да изберат управител и той в тази трудна обстановка да работи. Другото е на инат , другото е на тъмно, другото е нарушение на Конституцията".- обясни Емил Димитров от Патриотичния фронт

 

 До момента в подписката на социалистите са се подписали 60 депутати. Чуйте мотива на народните представители.

 

 

fallback
Още от България
fallback