26 юни 2015 - какво следим днес

Предстоящи събития в петък

26.06.2015 | 08:40
26 юни 2015 - какво следим днес

Гърция

Среща на върха на лидерите на ЕС – втори ден

На ръба на дефолта, Гърция доминира дневния ред на втория ден от срещата на лидерите на ЕС в Брюксел. Натискът над гръцкия премиер Алексис Ципрас е вече много голям след непрекъснатите преговори в четвъртък, 25 юни 2015 с кредиторите и финансовите министри на еврозоната. ЕЦБ се очаква да остави без промяна максимално големия обем спешна помощ за гърците, която увеличи през седмицата с 1,9 млрд евро до 87.8 млрд евро.

 

България

Парламентът ще гласува на второ четене промени в Кодекса на търговското корабоплаване. Предстои на първо четене да бъдат гласувани промени в Закона за защита при бедствия, както и Законопроект за закриване на Националната служба по зърното. В парламентарния контрол от 11.00 ч. ще участват вицепремиерът Томислав Дончев и министрите Красен Кралев, Николай Ненчев, Даниел Митов, Лиляна Павлова, Тодор Танев, Ивелина Василева, Теменужка Петкова и Петър Москов.

 

Още по темата

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще приеме в 13.30 ч участниците в Международен фолклорен фестивал „Витоша“. Фестивалът се открива утре /27 юни, събота/ вечер в 19.30 ч. на Лятната сцена на Борисовата градина. В музикалният празник ще се включат състави от България , Литва, Грузия, Сърбия и Турция.  

Водни спасители на БЧК ще демонстрират спасяване на удавник и оказване на първа долекарска помощ, а хеликоптер на Хели Еър – партньор по проекта, с парамедик на борда, ще транспортира пострадалия до Многопрофилна болница – Бургас.

БСК ще изнесе резултатите от анкетно проучване за потребностите и нагласите за въвеждане на дуално обучение в България и ще отчете успешното приключване на проекта на БСК по ОП „РЧР“ за изграждане на информационна система за оценка на компетенциите.

Подписват се основните принципи за изграждането и функционирането на Център за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа (ЦИЕ), с което той започва работа.  Центърът ще бъде структура към Министерството на земеделието и храните.

 

Още по темата

По света

Висшият мениджмънт на Tesco ще отговаря на още въпроси за акционерите за заплатите на сегашното и старото ръководство. Инвеститорите искат да знаят какво става с магазините на Tesco. Очакваните въпроси, които ще се обсъждат: отчетност, заплатите на Фил Кларк и Лори Макълуи. Компанията продава корейския си бизнес и компанията за събиране на данни Dunnhumby в рамките на стратегическото преразглеждане на работата на фирмата.

OneWeb: Дигиталната конференция събира глобални лидери в Лондон, където ще обсъжда свързаност за достъп от селски райони до мобилни телефони и широколентово покритие по света

В беда ли е Германия?: Не само Гърция тежи на германския корпоративен сектор. DAX е най-зле представящият се индекс на тримесечието.

Apple Watch: Започват продажбите на часовника на Apple в Италия, Мексико, Сингапур, Южна Корея, Испания, Швейцария и Тайван.

Докладът Марикана: разследвате на смъртта на 34 демонстранти, застреляни от полицията в Южна Африка. Инцидентът е най-голямото масово убийство от края на Апартейда, в мината Лонмайн /Lonmin/ - третият най-голям производител на платина в света – през август 2012.


коментирай >
Още от България
ТV Програма
Сега
Следва
гледай на живо Video пълна програма