fallback

25 юни 2015: какво ще следим

25.06.2015 | 08:32

Някои от по-важните събития, според Bloomberg и AFP, които ще следим днес, 25 юни 2015.

Гърция

Премиерът Алексис Ципрас и кредиторите на Гърция прекратиха преговорите късно снощи и продължават в четвъртък.

В сряда преговорите за Гърция се засилиха преди срещата на лидерите на ЕС в четвъртък и петък, на които Гърция и партньорите й от Еврозоната се опитват да постигнат сделка преди изтичане на крайния срок за плащане на 1,5 млрд евро към МВФ на 30 юни 2015.

Ципрас се срещна с Марио Драги, Жан-Клод Юнкер и Кристин Лагард, докато Германия понижи шансовете за незабавно споразумение, след като гръцкото правителство отхвърли последните условия на кредиторите.

Срещата се проведе часове преди извънредното заседание на министрите на финансите на Еврозоната, на което обсъждаха оставащите различия по гръцкия спасителен пакет.

Въпреки че Гърция се очаква да остане основна тема на преговорите на срещата на върха, европейските лидери ще обсъдят и ратифициране на удължаване на сегашните санкции, наложени на Русия през 2014, а британският премиер Дейвид Камерън ще предложи промени в отношенията на Великобритания с блока преди референдума в края на 2017.

 

 

Още по темата

България

Министър-председателят Бойко Борисов участва в срещата на върха на ЕС на 25 и 26 юни 2015. Борисов ще се срещне с министър-председателя на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия Дейвид Камерън.

 

КНСБ организира дискусионен форум на тема: "Пазара на труда и младите хора – предизвикателства и политики".

 

МТСП ще представи резултати от проучване сред работодателите за  потребностите им от работна сила.

 

София: Затворен е участък от тротоара и едното платно на бул.“Черни връх“ след ново пропадане на настилката. Работна група експерти от„Метрополитен“, Софийска вода“, „Топлофикация“, дирекция „Транспортна инфраструктура“ на Столична община и районното кметство Лозенец, както и от Университета по архитектура, строителство и геодезия и Минно-геоложкия университет, ръководена от директора на дирекция контрол по строителството на Столична община Влади Калинов ще изследва всички подземни комуникации.

 

МОН ще представи резултатите от първото класиране след 7кл. в 15ч. Резултатите се проверяват на сайта на МОН от снощи.

 

По света

 

 

 

Новата Alfa Romeo на Fiat: Fiat представи новата Alfa Romeo Giulia в сряда – този седан е един от най-важните модели в 11-годишното управление на Серджо Маркионе на компанията, защото е първият реален успех в неговия план да промени Alfa от нишов модел за италианския производител в луксозна кола, способна на предизвика BMW и Audi.

 

fallback
Още от България
fallback