fallback

24 юни 2015 – какво ще следим днес

24.06.2015 | 07:53

Предстоящи събития според Bloomberg, AFP, БТА

 

Още по темата

Гърция

Гърция получи 48ч. да постигне споразумение по това, което ще представи на лидерите и финансовите министри на ЕС, събрани в Брюксел. Министрите на финансите на Еврозоната ще се срещнат за трети път в сряда, 24 юни в опит да осигурят споразумение за избягване на дефолт на Гърция. Седмица преди изтичане на срока на външната финансова помощ за Гърция се появи искрица надежда от сигнала на премиера Ципрас, че е готов да сложи край на петмесечната блокада в преговорите.

Ципрас лети за Брюксел в сряда за среща с президента на ЕЦБ Марио Драги, директора на МВФ Кристин Лагард, президента на ЕК Жан-Клод Юнкер и двама висши представители на ЕС. Те ще обсъждат бъдещите стъпки. Извънредната среща е насрочена за 18ч. българско време.

 

Още по темата

България

Парламентът ще изслуша Комисията за енергийно и водно регулиране. Това е първа точка в проектопрограмата на Народното събрание за тази седмица. Депутатите ще обсъдят и проект за решение за удължаване на срока на действие на временната анкетна комисия за  проверка и оценка на състоянието на енергетиката към 31 януари 2015 г. В програмата е и второто гласуване на промените в Кодекса на труда.

Президентът Росен Плевнелиев ще открие в София международния бизнес форум "Ролята на бизнес организациите в подкрепа на предприемачеството". Проявата е по повод на 120 години от създаването на търговските палати в България и е под патронажа на държавния глава. В рамките на форума президентът Плевнелиев ще връчи Почетния знак на държавния глава на председателя на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов.

На днешното редовно заседание на правителството се очаква да бъде приет План за действие на България за прилагане на Конвенцията за правата на хората с увреждания /2015-2020/. Министрите трябва да одобрят промени в постановление на Министерския съвет от 2014 г. за преобразуване на национални музеи и да приемат Наредба за съществените изисквания и оценяване на съответствието на пиротехническите изделия. В дневния ред на заседанието е и промяна на Постановление на МС от 2015 г. за създаване на Национален съвет по антикорупционни политики.

Театър "Одеон" от Букурещ ще представи постановката "Президентките" от 19.00 часа в Русе. Румънският театър "Маска" ще покаже в центъра на града спектакъла "Живи статуи". Представленията са част от програмата на "Европейската театрална работилница", организирана от Русенския драматичен театър.

 

Още по темата

По света

Среща на НАТО. Външните министри на страните от НАТО се срещат в Брюксел и два дни ще обсъждат засилване на източноевропейския отговор на руските заплахи. Срещата започва в 13ч. българско време в сряда и приключва в 15ч. в четвъртък.

 

Yahoo! Inc., втората най-използвана търсачка в САЩ провежда събрание на акционерите. Деветте директори в борда се очаква да бъдат преизбрани на събранието в Санта Клара, Калифорния.

 

Президентът Барак Обама ще се срещне със семействата на взети в плен американски граждани.

 

Boeing Co. съобщи, че главният оперативен директор Денис Мълънбърг става главен изпълнителен директор на мястото на досега заемащия този пост Джеймз Макнърни след десетилетие начело на един от двата най-големи производители на самолети.

 

От какво най-често се оплакват лишените от свобода? Отговорите от председателя на комисията за защита от дискриминация Ана Джумалиева и от Иванка Василева, началник-сектор "Социални дейности и възпитателна работа" в Софийския затвор, Илия Серафимов– член на Централната комисия за политическа и гражданска реабилитация на репресирани лица. В събота и неделя от 22.30ч. в "Темида" по България Он Ер.

 

fallback
Още от България
fallback