Най-очакваните събития през лято 2015

21.06.2015 | 20:45 Редактор: Весела Гиздева
Най-очакваните събития през лято 2015

Как можете да прекарате активно и пълноценно свободните си летни дни без да се задържате в столицата? Ето няколко предложения:

За пета поредна година културно-музикален фестивал в Родопите ще обедини традиция и новаторство. Традиционното издание на фестивала Wake up ще изпълни поляните над град Куклен по пътя за манастира Св. Св. Козма и Дамян. Тази година се провежда на 3,4 и 5 юли. Елементите на тазгодишното издание ще бъдат допълнени от български практики, обогатяващи лекции, работилници и семинари, както и традиционно богата музикална програма.

Лятна случка – Карандила е юнското предложение за почитателите на алтернативните начини за забавление и спорт. Фестивалът, който ще се проведе между 26 и 28 юни в Сливен е насочен към съвременните форми на изкуство и начините за доближаване до природата.

И разбира се, поредното издание на Каварна рок фест, което тази година е специално и заради юбилея от 10 години. Тази година хедлайнерите на фестивала, който ще се проведе отново между 26 и 28 юни, ще бъдат Twisted sisters и Within temptation. 

Юли ни носи още по-примамливи предложения. На 10 и 11 юли Банско събира на едно място пъстър калейдоскоп от популярни инди рок, поп и реге музиканти. Концепцията на двудневния фестивал Банско бийт е насочена към всички, които предпочитат модерната музика. А първият хедлайнер на концерта е не кой да е, а британецът Джеймс Артър, станал изключително популярен и у нас през последните години.

И накрая, но в никакъв случай не на последно място. Грандиозното събитие на лято 2015 се очертава да бъде участието на британската поп звезда Роби Уилямс. Без съмнение, появата му ще взриви фестивала Spirit of Bourgas. По първоначална информация, шоуто на хедлайнера на фестивала ще бъде повече от два часа, с придружаващи огромни екрани, ефекти и светлини.

И така, лятото е пред вас. Не го пропускайте!