fallback

Теменужка Петкова запозна Александър Новак с идеята за изграждане на газов хъб на наша територия

Руският министър на енергетиката е попитал дали има промяна в позицията на България по отношение на проекта Бургас-Александруполис

20.06.2015 | 10:01 Автор: Георги Стоянов

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова е заявила, че у нас не е обсъждана възможността за възобновяване на проекта Бургас-Александруполис. Това е станало по време на среща с руския й колега Александър Новак на провеждащия се в Санкт-Птеребруг икономически форум, съобщава БНР.

Още по темата

По време на разговора, руската страна е попитала дали има промяна в позицията на България по отношение на проекта Бургас-Александруполис. Петкова е предложила следващото заседание на българо-руската работна група по енергетика да се проведе в София, в близките месеци, съобщават от пресцентъра на енергийното министерство.

Александър Нова бил запознат от министър Петкова с българската идея за изграждане на газов хъб и заявил, че руската страна ще разгледа подробно концепцията на предстоящата среща.

Александър Новак оповести готовността на страната и да възобнови преговорите по петролопровода Бургас-Александруполис на икономическия форум, часове преди да разговаря с министър Теменужка Петкова. Споразумението за строителство бе подписано между Русия, Гърция и България през 2007 година, но през 2011-та българското правителство се отказа от проекта.

fallback
Още от България
fallback