Протестиращите полицаи вече искат и оставки

Само преди ден ресорният министър Румяна Бъчварова определи протеста като политически

13.06.2015 | 17:46 Редактор: Петко Трухчев
Протестиращите полицаи вече искат и оставки

С искане на оставката на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова продължи втория ден от протеста на полицаите. За разлика от вчера когато само 500 униформени дадоха началото на поредицата от протести срещу пенсионната реформа в сектор "Сигурност", днес в София се събраха няколко хиляди служители от МВР, военни и надзиратели от затворите. В подкрепа на колегите си участваха и полицаи от Румъния и Хърватия. Наред с искането на оставката на Бъчварова протестиращите настояха поста си да напуснат и зам.-министъра на вътрешните работи Красимир Ципов, както и шефа на пожарната Николай Николов.

Още по темата

Обидени от вчерашните думи на министър Бъчварова, че протестът на полицаите е политически, днес те потвърдиха думите й , че наистина някой се възползва от протестиращите и исканията им и попитаха риторично "кой".

Още по темата

Протестиращите уточниха, че нямат нищо против вътрешния министър Румяна Бъчварова, но тя реално не била запозната с исканията им. А именно  отлагане на въвеждането на възраст за пенсиониране в сектора  до 2018г.  Чуха се и други искания - за по-ранна възраст за пенсиониране вместо планираното нарастване до 55 години.

Шествието на униформените стигна до парламента където утре протестиращите ще разпънат палатков лагер.