fallback

Фандъкова: Столична община се стреми да инвестира в масовия спорт

Градската управа е финансирала 60 проекта по програма „Младежки дейности“, обяви тя

12.06.2015 | 14:48 Автор: Мариета Иванова

По програма „Младежки дейности” на Столична община сме финансирали над 60 проекта на спортни клубове, федерации, училища и детски градини, заяви пред журналисти кметът на Столична община Йорданка Фандъкова след откриването на нова спортна площадка за баскетбол в квартал „Горна баня”, предава агенция Фокус.

Тя посочи, че „една от най-важните инвестиции, която е насочена към здравето, превенцията срещу различни негативни занимания на децата – това е инвестицията в спорта”.

По думите й, задачата на Столична община е да инвестира в масовия спорт и спорта от най-ранна възраст, затова е и програмата за изграждане на открити спортни площадки и фитнеси на открито. Тя заяви, че това е изключително важно за нея и добави, че чрез различни източници на финансиране се изграждат и открити спортни площадки.

„За мен е важно децата да могат да спортуват, но не на последно място освен инфраструктурата, е самата организация. Затова по програма „Младежки дейности” на Столична община финансираме редица проекти на спортни клубове, федерации, както на училища и детски градини и тази година сме финансирали над 60 проекта до този момент”, посочи тя и добави, че и даденото събитие е част от тази инициатива.

Столичният кмет посочи, че не е важно само да има една площадка, а да има деца, организация и те да усетят приятното преживяване от спорта, както и да се докоснат до големи български спортисти, за да може да се мотивират и да се стимулира участието им в спортната дейност.

Фандъкова заяви още, че в момента вече приключва първият етап от ремонта на Северен парк, където също има спортна площадка и фитнес на открито.

„Територията на цяла София - в различни квартали се опитваме да инвестираме и да разширяваме тази мрежа, за да бъдем максимално близо до хората и до домовете им”, допълни още тя.

fallback
Още от България
fallback