fallback

Волен Сидеров се яви в съда по делото с инцидента на летище Варна

В съдебната зала Сидеров каза, че процесът бил поръчка на американското и френското посолство, а целта била да бъде осъден за хулиганство

11.06.2015 | 18:39 Автор: Васил Детелинов

Лидерът на Атака Волен Сидеров за първи път се яви лично по делото за инцидента на летище Варна от януари миналата година. Прокуратурата обвинява Сидеров, че е обидил френското културно аташе Стефани Дюмортие, а по късно ударил и полицай.

Сидеров не е длъжен да присъства в залата, но заяви, че иска да участва лично в разпита на свидетелите, за да не допусне да манипулират процеса.

Волен Сидеров пристигна в съдебната палата с почти цялата парламентарна група на Атака. Още преди да започне заседанието, той определи процеса като поръчков и обясни, че целта е да урони престижа му, като го свърза с евентуалната му кандидатура за президент догодина.

Разказа, че се е скарал с френския културен аташе, защото тя обидила значка на ревера му със символите на Атака и отхвърли твърденията, че е ударил полицай.

Прокуратурата отхвърли твърденията на Сидеров за политически натиск.

Пред съда две стюардеси и двама пилоти потвърдиха, че на борда е имало конфликт между Волен Сидеров и френската пътничка.

Друга от пътуващите в самолета разказа как в автобуса след полета пътник нарекъл Сидеров простак, след което депутатът и групата му започнали да го удрят.

Че е удрян , ритан и блъскан потвърди и самият Димитър Бахнев, но отрече да е обиждал Сидеров.

Бахнев потвърди и че на паркинга на летището във Варна, човек от групата на Волен Сидеров е ударил полицай.

Тези признания ядосаха Волен Сидеров и той на няколко пъти прекъсна прокурора и определи въпросите му като недопустими. Наложи се съдията Мариета Райкова да даде кратка почивка, за да може Сидеров да се успокои, а адвокатите му да го запознаят с реда в залата, за да не се стиг до санкции. След разпита битият от Волен Сидеров- Димитър Бахнев отказа коментар.

В съдебната зала Волен Сидеров каза, че процесът бил поръчка на американското и френското посолство, а целта била да бъде осъден за хулиганство.

Репортаж на Васил Детелинов.

 

 

fallback
Още от България
fallback