fallback

Работниците от ТЕЦ Бобов дол излязоха на мълчалив протест

Причините - системното забавяне на заплатите на служителите в предприятието

11.06.2015 | 11:57 Автор: Ирина Георгиева

Работниците от ТЕЦ "Бобов дол" излязоха на мълчалив протест. Причините - системното забавяне на заплатите на служителите в предприятието.

Работниците от ТЕЦ-а не са получавали трудовите си възнаграждения повече от два месеца. Парите за работно облекло, както се бавели и ваучерите за храна. Според ръководството проблемът идвал от забавени плащания на клиенти на ел енергия към ТЕЦ-а, а парите на хората ще бъдат изплатени в най-кратки срокове. 

"Исканията са да си получаваме ваучерите на време, за храна, заплатите, работно облекло и така нататък." - заяви Валери Ценев, един от работниците. 

"Мислих, че тук като бял човек има горе-долу развитие някакво за региона и не ми се напускаше, но официално следващият момент Терминал 2, ако продължават така нещата."  - добави енергетикът Даниел Младенов.

Почти е един месец работим само на един блок, тъй като цените на свободния пазар са много ниски и не е рентабилно да работим под себестойност. Това означава, че ще понесем загуби. При това положение ограничаваме производството, съответно и приходите намаляват.

fallback
Още от България
fallback