fallback

Калфин призова да не се допуска използването на държавни пари за предизборни кампании

Социалното министерство ще повиши контрола в тази връзка, заяви вицепремиерът и ресорен министър

08.06.2015 | 12:11 Автор: Мариета Иванова

„Предстоящите избори биха могли да се превърнат в предпоставка за недобронамерено и нецелесъобразно харчене на държавни пари, чрез делегираните бюджети на общините“, коментира в Шумен вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин, цитиран от пресцентъра на МТСП.

Министър Калфин призова служителите на Министерството на труда и социалната политика да следят „това да не се случва“.

„Апелирам да сигнализирате, ако имате опасения, че средствата, които отделяме за подпомагане на нуждите на хората, се използват за финансирането на предизборни кампании. Парите за проекти и програми, които се реализират от социалното министерство, чрез неговите структури, трябва да отиват единствено и само целево – за изпълнение на задачите, които сме си поставили и в помощ на нуждаещите се“, категоричен беше по време на личната си среща с работещите в структурите на Министерството на труда и социалната политика в област Шумен днес министър Ивайло Калфин.

Той обяви, че предвид предстоящите местни избори, Министерството ще повиши контрола към начина, по който се изразходват средства и подчерта, че служителите в структурите на министерството, включително тези на Агенцията за социално подпомагане, Агенцията по заетостта и Главната инспекция по труда, трябва да направят всичко възможно проектите за социални нужди да стигат до хората, без да обслужват нечии политически интереси.

Визитата в област Шумен е част от инициативата на министъра на труда и социалната политика да се срещне и разговаря с работещите в структурите на министерството на работните им места, посочват от МТСП. Целта е министър Калфин да се запознае лично с работата на отделните звена в страната, както и да спомогне за по-точното идентифициране на отделните специфики и приоритети в работата им.

По време на срещата днес са били обсъдени проектите за насърчаване на младежи и активизиране на младежката заетост, изпълнението на социалните проекти, както и степента на интеграция на хората с увреждания на пазара на труда.

fallback
Още от България
fallback