fallback

Започна ремонтът на ключови булеварди в София, докато вътрешнокварталните улици трошат коли

В столичния квартал Младост 3 шофьорите се оплакват от дълбоки дупки

06.06.2015 | 10:34 Автор: Ирина Георгиева

Бюджетът за ремонт на вътрешноквартални улици в столицата е около 15 млн. лева. Това коментира кметът на Столична община Йорданка Фандъкова на 20 март. Междувременно обаче зрители съобщават за "абсурдни ремонти" в квартал Младост, където само преди месец приключи ремонтът на бул. Александър Малинов, заради изграждането на новите станции на метрото.

След 1 юни започна нов ремонт на бул. Александър Малинов. Вместо обаче да се облекчи натовареният трафик на булеварда като се разширят платната - там само се сменя настилката на пространството между платната и настилката на тротоарите.

Снимки от Google Maps показват, че настилките на булеварда обаче не са в чак толкова лошо състояние, докато дупките на вътрешнокварталните улици в Младост 3 - само на метри от големите ремонти на Столична община - "трошат" коли.

 

Дупките са дълбоки повече от 5 см, а заобикалянето им в тесните улици понякога е сериозна предпоставка за ПТП. Снимката показва дупка, която е дълбока поне 5 см, широка е над метър, а заобикалянето й трябва да се прави в двулентов път, на който липсва нужната пътна маркировка. Препятствието се намира на метри от изхода на модерното софийско метро в Младост 3.

Пешеходците от своя страна са затруднени при пресичането на "мини" - кръстовището в Младост 3, където трафикът в пиковите часове на деня е огромен. Липсва светофар или най-малкото пешеходна пътека. 

Средствата за вътрешноквартални улици се разпределят спрямо приоритетите, подадени от районните кметове, обясни кметът на София Йорданка Фандъкова на 20 март.  По думите й тези улици, които са в по-критично състояние, предстои да бъдат ремонтирани, когато климатичните условия позволят.

Междувременно обаче през юни приоритетните ремонти са на бул. "Витоша" от бул. "Патриарх Евтимий" до входа на Южния парк, предстои реконструкцията и на бул. "Дондуков". Предвиден е и ремонтът на Руски паметник, срокът за изпълнение на проекта е 75 дни. След като той бъде готов, ще започне и реализацията на проекта за кръстовище на две нива на бул. "Иван Гешов" и бул. "България", съобщи още кметът на София.

 

 

 

fallback
Още от България
fallback