fallback

Първо провалено заседание в 43-то Народно събрание

ГЕРБ обвини БСП и ДПС в саботаж на заседанието

05.06.2015 | 17:42 Автор: Кремена Кръстева

На нарочна пресконференция ГЕРБ обвини БСП и ДПС , че саботират заседанието. На 5 юни 2015 трябваше да бъдат разгледани промените в закона за горите, които да ограничат безконтролната сеч на дървесина, така че да не се налага втори мораториум за износ на дървесина.

„Моля коалиционните ни партньори да ни помогнат за кворума и да се представят като част от управляваща коалиция“,  призоваха от ГЕРБ.

„Факт е, че имаше риск по принцип с провеждането на петъчно заседание, виждате 6-7 от нашите липсват, двайсетина липсват от ГЕРБ, не е добър ден за парламентарна дисциплина“, коментира Радан Кънев от Реформаторския блок.  

Точно в липса на дисциплина обвини БСП управляващите, а от ДПС заявиха, че искат да им дадат урок.

„Много се разхайтиха депутатите от ГЕРБ и от управляващата четворна коалиция.Всички български граждани ходят навреме на работа“ , заяви Мая Манолова от БСП.

„Този номер го научихме от ГЕРБ. Няма никакво отношение към закона за горите.“, коментира Алиосман Имамов от ДПС.

Позициите на БСП и ДПС се разминаха по въпроса дали са се разбрали предварително да не се регистрират. От левицата твърдят, че бившият им коалиционен партньор ДПС по-скоро подкрепя ГЕРБ. 

От ДПС все пак признаха, че са водени предварителни разговори за това, но не уточниха с коя партия.

„Отново старата коалиция отново се оформи , виждате БСП и ДПС и Атака ги няма в зала. Или ако са в зала, не се регистрират. Очевидно старата любов ражда не хваща", каза Димитър Главчев от ГЕРБ.

Следващата сряда /10 юни 2015/, която е насрочено редовно заседание на парламента, от ДПС отново ще преценят на място дали да се регистрират и ако отново кворумът е съмнителен, няма да го направят. Според Патриотичния фронт ДПС реагира така, защото промените в закона за горите не са приемливи за тях.

 

fallback
Още от България
fallback