fallback

На 5 юни ще са ясни резултатите от матурите след 12 клас

http://rezultati.zamaturite.bg/

04.06.2015 | 17:35 Автор: Ирина Георгиева

МОН представи резултатите от държавните зрелостни изпити след 12 клас на 5 юни, на този адрес - http://rezultati.zamaturite.bg/

Анализ на резултатите ще има на специална пресконференция със заместник-министърът на образованието и науката Ваня Кастрева и Евгения Костадинова - директор на дирекцията "Образователни програми и образователно съдържание" в МОН на 5 юни на обед.

На 20 май близо 58 000 зрелостници се явиха на външното оценяване по български език и литература. Два дни по-късно се състоя и другата матура. Най-много зрелостници - 17 671, през тази година избраха като втори задължителен изпит биологията и здравното образование.

14 638 дванадесетокласници пък пожелаха да се явят на изпит по география и икономика, а английският език е предпочетен от 11 598 абитуриенти.

Матури 2015г. обаче не минаха без сериозен скандал, след като стана ясно как определени ученици могат да се сдобият с верните отговори срещу сума между 50 и 100 лева. Според просветния министър Тодор Танев обаче разследването за изтичане на матурата е инсинуация, докато МВР не го докаже.

/Снимка: Архив/

fallback
Още от България
fallback