fallback

Комисията по бюджет и финанси ще обсъди правилата за избор на управител на БНБ

Очаква се най-късно до 8 юли 2015г. да бъде избран новият управител на БНБ

04.06.2015 | 10:09 Автор: Ирина Георгиева

Комисията по бюджет и финанси ще разгледа проект за решение за приемане на процедурни правила за условията и реда за предлагане на кандидати за управител на БНБ. Това съобщиха от пресцентъра на НС.

Ще има и публично оповестяване на документите и изслушването на кандидатите в Комисията по бюджет и финанси, както и процедурата за избор от НС.

Очаква се най-късно до 8 юли 2015г. да бъде избран новият управител на БНБ, припомняме думите на председателя на парламентарната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова в предаването Денят Он Ер от 3 юни. По думите й възможно е наследникът на Иван Искров да бъде ясен още на 1 юли.

Процедурните правила за избор на нов управител на БНБ бяха внесени на 28 май в Народното събрание от депутати от ПФ, БДЦ, "Атака", БСП и АБВ.

Кандидати за гуверньор на БНБ: - Предложението на ГЕРБ - Димитър Радев; - Камен Захариев, който потвърди пред "Капитал", че управляващите са се срещали с него през последните 4-5 месеца; - Предстои РБ да обяви и своя кандидат за гуверньор на БНБ;

fallback
Още от България
fallback