fallback

Борисов се надява до сутринта на 4 юни да е явно къде ще отпечатват изборните бюлетини

Премиерът се срещнал с печатари, представители на ЦИК и депутати заради казуса преди местния вот

03.06.2015 | 13:51 Автор: Мариета Иванова

Министър-председателят Бойко Борисов изрази надежда до сутринта на 4 юни да има решение на проблема с отпечатването на бюлетините за предстоящите избори. Той изрази надеждата си, отговаряйки на въпрос по време на парламентарния блиц контрол, предава БТА. Премиерът отбеляза, че вече е провел среща с шефовете на печатниците по тяхно искане. На срещата е посочено, че по сега действащия закон не могат да се справят с отпечатването на такъв огромен брой бюлетини с такива изисквания. Веднага след това министър-председателят е провел среща с ЦИК, в присъствието на представители от всички парламентарни групи, на която максимално неутрално е обяснен проблемът.

Утре сутринта- 4 юни, ще има нова среща, на която Борисов очаква да научи решението.

Премиерът Борисов е възложил на вътрешния министър Бъчварова да се извършат проверки на адресите, на които са се регистрирали много хора, каквато практика има по места преди избори. – „Този проблем не е проблем на една партия, нито на правителството, това е недопустимо да се върши и е ясно, че 40-50 човека физически не могат да живеят на един адрес”, отбеляза Борисов.

Той изрази надежда в най-скоро време проверките да завършат и регистрациите да бъдат отменени. Борисов призова парламентът да се включи в решаването на този въпрос чрез промени в закона. Той заяви, че е сезирал и прокуратурата по темата.

Народният представител Мая Манолова предложи законови поправки, чрез които да се даде възможност за анулиране на регистрациите при нарушение на закона.

Премиерът Борисов призова парламентарната група на ГЕРБ да подкрепи този текст от предложените промени, като се мотивира, че там, където съществуват подобни практики, ГЕРБ губи.

fallback
Още от България
fallback