Детски панаир в София на 1 юни

Празник "Децата са Надежда" в Северен парк на 1 юни

01.06.2015 | 08:47 Редактор: Ирина Георгиева
Детски панаир в София на 1 юни

Над 50 културно-образователни инициативи за деца включва Детският панаир в София тази година, съобщава Столична община. Панаирът ще се проведе на 1 юни в градинката пред Народния театър "Иван Вазов", а всички инициативи за празника на детето са с вход свободен.

Работилниците ще се провеждат в рамките на целия ден от 10,00 и 18,00 ч. на територията на Градската градина и в близките музеи и галерии.

За децата, които се интересуват от изкуство, са предвидени десетки прояви - занимания по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, грънчарство. Ще бъдат въвлечени в света на науката - математика, физика и химия с ателието "Цирк на науката".

В програмата са включени и редица спортни активности - танци, йога, тенис, футбол, шах. На сцената ще се редуват музикални и театрални спектакли, танци и игри за най-малките.

По традиция ще бъде показана и истинска пожарна кола, на която малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението, като влязат в ролята на истински пожарникари.

Детският панаир е първият културен градски фестивал за деца и се е превърнал в едно от най-очакваните събития. Основната му цел е децата да бъдат въведени в света на изкуството и културата. 

От 17:30ч. на 1 юни в Северния парк в София ще се проведе традиционното честване на "Свети Дух" и 1 юни – Международен ден на детето.

Богата развлекателна програма с участието на деца от общинските обединени детски заведения и училища очаква жителите и гостите на район "Надежда". Организаторите са подготвили томбола с награди и още много изненади за малки и големи.

По случай международния ден на детето "Пазари Север" ЕАД организира детска празнична работилница, допълват от Столична община.

В обособено пространство на пазар "Герена" ще бъдат организирани различни атракции за децата: изработване на изделия от глина с помощта на занаятчии, направа на плетени изделия от хартия и царевична шума. Ще има възможност да се закупят ръчно произведени кожени изделия, бижутерия, аксесоари от текстил и цветя от плат. 

Официалния празник ще започне от 11:30 часа на 1 юни 2015г., с празнична забавна програма с песни, танци и игри представени от деца от танцов състав "Хоп троп" към читалище "Стефан Караджа", район Подуяне. 

Местоположение на пазар "Герена": ж.к. „Суха река”, между ул. „Река Велека“ и ул. „Тодорини кукли” (до автогара „Подуяне“).