fallback

На 1 юни затварят за ремонт част от Цариграско шосе

Движението ще бъде прехвърлено двупосочно в южните платна на булеварда

31.05.2015 | 12:13 Автор: Мариета Иванова

Платната на бул. „Цариградско шосе” , които видят към центъра на София, ще бъдат затворени от утре- 1юни, съобщи пред журналисти заместник-кметът на Столична община с ресор „Транспорт” Любомир Христов, предава агенция Фокус.

Христов обясни, че движението ще бъде прехвърлено двупосочно в южните платна на бул. „Цариградско шосе” – т.е. посоката, която води от центъра към Околовръстния път в участъка  в близост до Министерството на външните работи до след моста  над „Алея Яворов” и бул. „Михай Еминеску”.

Христов уточни, че в рамките на следващия месец ще се извършва рехабилитацията на този участък, който включва цялостно преасфалтиране и ремонт на конструкцията на пътя, където има констатирана необходимост от усилване. Заместник-кметът поясни, че както на бул. „Цариградско шосе”, така и на всички основни пътни артерии, които са включени в програмата за рехабилитация, предварително е направено заснемане от служители от Агенция „Пътна инфраструктура”, Института по пътища и мостове, с Пътна лаборатория във връзка с носимоспособността на пътя и са констатирани конкретни по-слаби участъци в конструкцията на съответните улици и булеварди, в това число и бул. „Цариградско шосе”, които се нуждаят от допълнителни усилвания и укрепвания.

Христов посочи още, че проектът за цялостния ремонт на булеварда е на стойност 20 млн. лв. Той уточни, че и локалите са част от проекта, както и тротоарите.

„Сроковете, които ние сме си поставили са в началото на септември да приключи работата по основните пътни платна, за да може трафикът пълноценно да се движи с началото на учебната година”, обясни заместник-кметът. По думите му, вероятно ще останат довършителни работи в локалите и по част от тротоарите, така че минимално да се затрудни движението.

„В рамките на този етап и на това затваряне ще бъде затворен и тунелът, който минава под бул. „Цариградско шосе” и води към Телевизионната кула”, заяви той и добави, че там ремонтът ще продължи около 15 дни.

 

 

fallback
Още от България
fallback