fallback

Калфин: IT секторът се нуждае от прилив на млади кадри

Вие сте доказателство, че човек може да успее, докато работи от сърце, обърна се социалният министър към IT индустрията

19.05.2015 | 11:37 Автор: Ирина Георгиева

Ползването на информационните и комуникационни технологии става част от живота и всекидневието ни, подчерта вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, който участва в награждаването на победителите в IT конкурса CodeIT.

"Като евродепутат бях активно ангажиран по темата IT технологии и ви уверявам, че никога не е късно човек да придобие умения в тази област." - отбеляза министър Калфин.

Това, от което се нуждае IT секторът, е прилив на млади кадри и МТСП е готово да си сътрудничи активно с работодателите за постигане на тази цел, подчерта министър Калфин.

Вицепремиерът припомни, че отскоро е посланик на кампанията на ЕК "eSkills forJobs 2015-2016", чийто кореспондент за България е БАИТ.

"Желанието ми е да помогна на една традиция в България – колкото е възможно повече хора да се насочват към IT технологиите."- отбеляза министър Калфин.

На финала на изказването си, той отправи и пожелание към всички участници и организатори на конкурса:

"Ходете с изправени глави и давайте пример със себе си, защото той привлича последователи. Вие сте доказателство за това, че човек може да успее, докато работи от сърце правейки това, което му е приятно."

fallback
Още от България
fallback