fallback

Борисов призова да отпадне банковата тайна за КТБ

Всички договори на клиенти на КТБ трябва да станат публични

15.05.2015 | 16:29 Автор: Мариета Иванова

Премиерът Бойко Борисов призова да отпадне банковата тайна за КТБ.

На официалният си профил във Facebook министър-председателят посочи, че настоява за разсекретяване на информацията, свързана със сметки на партии, партийни лидери и депутати в КТБ, ако има такава. „Всички, които не са ходили по работа при Цветан Василев и за които има някакви съмнения, е редно да обяснят какво са правили при него. Нека веднъж завинаги да стане ясно какво се е вършило в тази банка“, заяви премиерът.

Борисов посочи, че ако той е имал среща с Цветан Василев, е щял да информира медиите.

Темата за списъка с имена на посетители на банкера, оглавявал КТБ, коментира и лидерът на ДПС. Лютви Местан посочи, че в списъка фигурират представители на политически сили и направления, „за които ДПС продължава да бъде универсалното зло“ и запита „какво са правили в КТБ и как се вързва това с мита, че КТБ е банката на ДПС“. В тази връзка той попита какво са правили в КТБ Иван Костов, Лукарски и Каракачанов.

Депутатът от БСП Кирил Добрев, от своя страна коментира, че  е „много важно в какво качество тези хора са посещавали г-н Василев“ и подчерта, че двамата се познават от преди той да стане политик. Добрев коментира още, че хората от списъка, с които се е срещал Цветан Василев, „освен своя политически облик имат и някакъв човешки облик и като приятели могат да се виждат“.

 

fallback
Още от България
fallback