fallback

Десетки родители протестираха срещу задължителната ваксинация на децата

Събитието е част от мащабен, общобалкански протест

10.05.2015 | 15:56 Автор: Ирина Георгиева

Десетки родители протестираха в Пловдив срещу задължителната ваксинация на децата, предаде агенция "Фокус". Те се събраха в 12.00 часа в градинката зад Джумая джамия в Пловдив. 

Събитието е част от мащабен, общобалкански протест на държавите България, Македония, Сърбия, Босна и Херцеговина, Черна гора, Словения и Хърватия, допълват от Dnes.bg. Родителите застанаха зад позицията, че като граждани и част от ЕС те имат право на свободно и информирано съгласие за определени интервенции и защитиха правото си на информиран избор за ваксинациите на своите деца, които също присъстваха на протеста. 

"Право на избор!" и "Не на задължителните ваксини!", призоваха събралите се родители и граждани на Пловдив, подкрепящи инициативата. 

Някои от протестиращите споделиха, че в много европейски страни решението за ваксиниране на децата се взима от родителите и се цени мнението им. 

Двама полицейски служители се погрижиха за спазването на реда и за безпроблемното протичане на протеста в Пловдив срещу задължителната ваксинация на децата.

fallback
Още от България
fallback