Затворени обекти и жандармерия заради бомбени заплахи в Пловдив

Подадените сигнали обаче се оказали фалшиви

02.05.2015 | 17:30 Редактор:
Затворени обекти и жандармерия заради бомбени заплахи в Пловдив
Затворени обекти и жандармерия заради бомбени заплахи в Пловдив

Бомбени заплахи станаха причина за затваряне на големи търговски обекти в Пловдив.  Репортер на Dnes.bg споделя, че през деня са били евакуирани два от големите търговски центъра в града,  а полиция и жандармерия са  окупирали стратегическите обекти.

Блокадата е продължила повече от 6 часа.

„Казаха ни, че спешно трябва да напуснем мола, защото имало някаква бомбена заплаха”, разказа един от търговците в търговския център в район „Западен”.

Посетители и търговци бяха изведени от сградите, а полицията започна да претърсва помещенията, паркингите и района около сградите за опасни вещества и предмети.

Часове наред клиентите на мола не можели да извадят автомобилите си от подземния паркинг, защото се правеше щателна проверка. По-късно полицията окупира района на големите търговски вериги в Пловдив. Екипи на жандармерията бяха разположени пред Централната гара в града, предава още репортерът на Dnes.bg.

По-късно през деня от полицията съобщиха, че не са открили взривни вещества и опасни предмети при мащабната проверка и че работата може да продължи.