Борисов и Павлова завариха 200 строители на пътен възел Белокопитово - Каспичан

Премиерът и регионалният министър провериха изграждането на участъка от АМ Хемус

02.05.2015 | 15:14 Редактор: Мариета Иванова
Борисов и Павлова завариха 200 строители на пътен възел Белокопитово - Каспичан

Изненадваща проверка на строителството на пътен възел Белокопитово – Каспичан от АМ „Хемус” направиха премиерът Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, съобщиха от пресцентъра на МРРБ.

Въпреки празниците, на обекта е имало 200 строители и двамата са останали доволни от напредъка на строително-монтажните работи, стана ясно от съобщението.

Участъкът има шанс да бъде пуснат в  експлоатация на 15 август при добра мобилизация на работата, се посочва още в разпространената до медиите информация.

От регионалното министерство припомнят, че " Кабинетът "Орешарски" не беше разплатил нищо за своето управление. Служебното правителство и вторият кабинет на премиера Борисов разплатиха на два пъти по 8 млн. лв., за да се издължат на строителите, които съвестно бяха вършили своята работа”.

Участъкът Белокопитово - Каспичан от автомагистрала "Хемус" е с дължина близо 5 км. В него се изгражда най-големият пътен възел у нас - п. в. "Белокопитово" с разгърната дължина 10 км. В участъка се изграждат 11 съоръжения. През пътния възел се осъществява връзката с път I-2 Русе - Варна и път I-4 София - Варна и пътя със Силистра.

На 7 май в 240 м участък започват работа археолозите, които ще имат 45 дни да извършат своята проучвателна дейност.

Проектът е по програмата "Ново строителство" на Агенция "Пътна инфраструктура" на стойност близо 66 млн. лв. и се финансира изцяло със средства от републиканския бюджет.

Строително-монтажните работи се изпълняват от "АМ Черно море" АД.

Строителният надзор ще осъществи "Пътинвестинженеринг" АД.