fallback

Кирил Благоев: КТБ чрез частен съдебен изпълнител искат да изземат техника на TV7

Имат конкретното задание да спрат излъчването на телевизията, заяви изпълнителният директор на NEWS7

29.04.2015 | 13:58 Автор: Мариета Иванова

КТБ чрез частен съдебен изпълнител искат да изземат техника на TV7 по опис, заяви пред репортер на  NEWS7 изпълнителният директор на TV7 и NEWS7 Кирил Благоев. Той посочи още, че от ранните часове на деня се водят разговори с представители на банката по случая. По думите му обаче конкретното задание е „да спрат излъчването на телевизията“.

Благоев коментира още, че описът е изготвен от „синдиците на КТБ“ и е „от преди два месеца“. Той е категоричен, че телевизията ще продължи да работи, въпреки всичко.

От рано сутринта днес  в и около сградата на  TV7 и NEWS7 са пристигнали частен съдебен изпълнител, полиция и хамали. В сградата на двете телевизии е и директорът на Шесто районно управление Иван Пепелджийски. Той коментира пред репортер на NEWS7, че полицейското охрана и присъствие е за охрана на частния съдебен изпълнител. От медията посочиха, че името на частния съдебен изпълнител е Кристина Димитрова. От Камарата на частните съдебни по-късно коментираха, че нямат регистриран член с това име. Впоследствие стана ясно, че името на частния съдебен изпълнител е Неделчо Митев, а Димитрова е само помощник и юрист на КТБ.

От Камарата на частните съдебни изпълнители разпространиха до медиите официална позиция по случая.

"По повод процедура по предаване на заложени вещи в офис - сграда на TV7, Камарата на частните съдебни изпълнители информира, че производството е по молба на синдиците на Корпоративна търговска банка, съгласно чл. 35 от Закона за особените залози. Длъжникът е поканен от частния съдебен изпълнител Неделчо Митев, съгласно закона, да предаде заложените вещи. След изтичане на 14-дневния срок за доброволно изпълнение, е задействана следващата законова процедура за принудително предаване на заложените вещи", гласи текстът на официалната позиция.

По думите на служебните лица там в момента се извършват "съдебни действия".

Полицаите са нахлули без никакво предупреждение в сградата, а десетина човека са влезли в сервизните помещения, за да опишат техниката, предаде Dnes.bg.

Пред Dnes.bg PR-ът на телевизията Ани Георгиева обяви,че нямат яснота кое е предизвикало акцията на полицията в медията.

От пресцентъра на МВР коментираха в официално прессъобщение засиленото полицейско присъствие около NEWS7 и TV7 по следния начин:

„Полицията оказва съдействие на частен съдебен изпълнител по изпълнително дело. Всички действия на служителите са нормативно обосновани /чл. 431 от ГПК и чл. 6, т. 1 от ИНСТРУКЦИЯ № Iз-849 от 14.05.2007 г. за условията и реда, при които органите на Министерството на вътрешните работи оказват съдействие на частните и държавните съдебни изпълнители при изпълнение на техните правомощия/. Първоначално са били предвидени минимален брой полицейски служители, които да осигурят непосредствено съдействие. Впоследствие са изпратени допълнителни сили, за да се обезпечи общественият ред с оглед струпването на множество хора и предотвратяването на евентуални самоуправни действия“, гласи разпространеното съобщение.

 

fallback
Още от България
fallback