fallback

Меглена Кунева поиска единна регистрация на Реформаторския блок за местния вот

19.04.2015 | 18:30

Меглена Кунева поиска единна регистрация на Реформаторския блок за местния вот, съобщават Стиляна Георгиева и Илиан Раданов в ТВ репортаж за Bulgaria ON Air от Бургас на 19 април 2015.

Единна национална регистрация за местните избори, предлага Движение „България на гражданите” на коалиционните си партньори от Реформаторския блок. Това решение е взето на разширен Национален съвет, който се проведе в Бургас, съобщи лидерът на партията Меглена Кунева на 19 април.

Това означава, че партиите в блока ще се явят заедно на местния вот в цялата страна.

Движение „България на гражданите” е първата партия от Реформаторския блок, която обявява желанието си за единна регистрация за местния вот и очаква в рамките на месец  да се подпише коалиционно споразумение за единно явяване на изборите.

”Единна национална регистрация на езика на изборите означава да заключиш коалицията на национално ниво.

Това означава, че нито една от партиите не може да се явява никъде в страната извън национално регистрираната коалиция Реформаторски блок.

Тоест, ако някой в съответното населено място иска да се яви отделно няма да се яви нито с марката Реформаторски блок, нито с марката СДС, нито с марката ДБГ и т.н. ”, каза Меглена Кунева- председател на ДБГ

Разширеният национал съвет е избрал и предизборен щаб на Движение България на гражданите, в който влизат тримата заместници Найден Зеленогорски, Димитър Танев и Настимир Ананиев.  До 15 май е срокът за номинациите за кметове, а до 20 май - за общински съветници.

Амбицията на РБ са да спечели между 5 и 7 областни центъра и между 40 и 50 малки и средни общини и райони, защото както знаете ще има и избори за районни кметове-24 са районите в София , 5 във Варна и 5 във Пловдив.

Така че амбициите ни са да увеличим с 50% това, на което стъпваме в момента. ", каза Найден Зеленогорски- зам. председател на ДБГ.

Според Движение България на гражданите предложението за единна национална регистрация за месния вот е стъпка напред  в консолидацията на партиите в Реформаторския блок, която трябва да доведе до крайния резултат- превръщането на коалицията в единен политически субект.

Кунева припомни, че движението обяви Пътна карта за консолидация на Реформаторския блок още през декември 2014 година.

 

fallback
Още от България
fallback