fallback

28-годишният Тодор Цанев стана председател на АБВ-София

Градска конференция на АБВ в София, 18 април 2015

18.04.2015 | 16:48 Автор: Вяра Петрова

28-годишният Тодор Цанев стана председател на АБВ-София

„АБВ се създаде, за да предлага политическа алтернатива.

За да комуникира с хората.

Да събира добрите идеи и да създава политики  за тяхната реализация. 

Това  ще бъде и пътят, който ще следва градската организация на партията в София“ - заяви пред делегатите на Учредителната градска конференция на ПП АБВ за град София избраният за председател на организацията Тодор Цанев.

Цанев бе избран с 120 гласа и изпревари конкурентите си за поста Емил Димитров - син и Веселин Радков, които получиха съответно подкрепата на 111 и 20 от гласовете.

Цанев каза, че е доволен от избора, защото конференцията е била "най-отворена и прозрачна с използване на широко сито при избор на делегати". Той е искал и председателят на бъде избран с тайно гласуване.

На градската конференция в София присъстваха 400 делегати.

 

Форумът бе открит от Георги Първанов

За търсене на по-бърз вариант за промени в съдебната система, без лобистки настроения и поправки, призова лидерът на АБВ в оставка Георги Първанов на 18 април 2015.

На градската конференция на АБВ Първанов изрази притеснение, че промени в конституцията могат да забавят необходимите промени в правосъдната система.

 

Решението ще подкрепи ли АБВ конституционни промени за реформи в съдебната система ще бъде взето след като е налице готов проектотекст, обясни Първанов.

Завърналият се от посещение в Москава лидер на АБВ в оставка заяви, че отказът на президента Плевнелиев да присъства на парада в Москва на 9 май е предизвикал голямо огорчение там:

"Това е един психологически ефект, който ще бъде многостранен –ще рефлектира върху редица други сфери -  икономически връзки и културни контакти. Във всяко нещо. Не можете да си представите как един такъв жест може да повлияе", каза Първанов.

В Русия Георги Първанов е коментирал предимно енергийни въпроси.

 

Кой е Тодор Цанов

Роден на 27 октомври 1986 в гр. София.

Завършил Първа английска езикова с отличие.

Бакалавър по европеистика от Софийския университет „Св. Климент Охридски”

Магистър от Фламандски университет - Брюксел по европейска интеграция и развитие с политически профил.   Работил в частни фирми и НПО по европейски проекти. Експерт по младежки политики и нещатен сътрудник в Народно събрание в комисията по въпросите на децата, младежта и спорта.

Един от създателите на Инициативната група на гражданското движение в София. Координира дейността на движението и партията в столицата като ръководи предизборните градски щабове на евроизборите и парламентарните избори. Член е на Националния съвет на партията.

 

 

Още подробности - във видеото:

 

fallback
Още от България
fallback