1500 души преминали през Пирогов за Великден

През кабинетите на Пирогов са преминали и над 150 деца

13.04.2015 | 14:24 Редактор:
1500 души преминали през Пирогов за Великден
1500 души преминали през Пирогов за Великден

Спокойно са преминали дежурствата на лекарите от болница Пирогов по време на Великденските празници.  За четирите почивни дни  през спешната болница са преминали над 1500 души, като 200 от тях са останали за лечение.  Заради топлото време лекарска помощ  е оказана и на доста деца приети с наранявания от падания с велосипед или игра.

Повечето пациенти са били с типичните за празника и сезона заболявания в следствие на неправилно хранене и употреба на алкохол.  67- годишен  мъж е приет с 2,27 промила алкохол. Друг на 42- години пък  с 2, 3 промила. А 16- годишен младеж  се оказал  в Пирогов с  1, 8 промила след като изпил бутилка водка на купон. Лекарска помощ е потърсил и  мъж с  проблеми при дишането, който след като бил стабилизиран започнал да се държи грубо с медиците.  

През кабинетите на Пирогов са преминали и над 150 деца. 30 са останали за лечение в болницата.  Много от децата са били с наранявания от падане.

 

От Пирогов използваха случаят да се похвалят,ч е в средата на март спасили живота на 73- годишната Стефка Железарова  от Видин. Жената е приета със силни болки  в корема. Изследване показва, че има преплитане на червата в следствие на жлъчен камък попаднал и запушил тънките черва. Това е рядко срещано заболяване, коментира д-р Кирил Христов от Втора хирургия на Пирогов.  Сега Стефка се чувства добре и благодари на екипа на Христов.

От  Пирогов очакват със затоплянето на времето да се увеличат пациентите с  оплаквания от алергии.