fallback

ЕК е получила писмото на България за данъчните промени в Гърция

Сигналът се проучва и ако се налага, ще бъдат взети мерки, коментира говорител на ЕК

08.04.2015 | 15:29 Автор: Мариета Иванова

Европейската комисия знае за промените в гръцкото данъчно законодателство и за опасенията от тяхното възможно неблагоприятно въздействие върху вътрешния пазар. Това съобщи на пресконференция в отговор на въпрос  говорителят на ЕК по икономическите въпроси Аника Брейдхарт, предаде БТА.

Анализираме полученото от българските власти писмо, очакваме правен анализ на гръцкото министерско постановление, за да установим обхвата на новото законодателство. Когато тази оценка бъде изготвена, ЕК ще вземе необходимите решения, за да осигури спазване на европейското право, ако такава необходимост възникне, допълни говорителят. Попитана дали и други държави са изпратили подобни оплаквания, Брейдхарт уточни, че досега само българските власти са изпратили писмо.

Отговорите на говорителя бяха свързани с въпроса за въведените от няколко дни промени в гръцкото данъчно законодателство, с които се предвижда 26-процентно облагане за всички дружества, които купуват български стоки. Промените предвиждат възстановяването на този данък в тримесечен срок при известни условия.

На 30 март от българското финансово министерство съобщиха, че страната ни е сезирала ЕК заради ставката.

 

 

 

fallback
Още от България
fallback