fallback

12 000 души ще се възползват от новата ВиК мрежа на град Севлиево

Чрез реализацията на проекта се подобрява инвестиционния климат както в града

07.04.2015 | 15:29 Автор: Ирина Георгиева

12 000 души ще се възползват от новата ВиК мрежа на град Севлиево, съобщи МОСВ. Чрез реализацията на проекта се подобрява инвестиционния климат както в град Севлиево, така и в цялата община. Изградени са 16 км канализационна мрежа и е реконструирана над 5 км водопроводна мрежа.

Създадени са 157 временни работни в процеса на работа по "Инвестиционен проект на водопроводна и канализационна мрежа на град Севлиево". Осъществяването му спомага за понижаване риска за здравето на местното население и реализира ползи в дългосрочен аспект, не само по отношение на опазване на околната среда, но и върху подобряване на жизнения стандарт на хората.

"В Севлиево има добре развита промишленост и в момента се надграждат съществуващите системи. Това е предпоставка за привличане на нови инвеститори." - подчерта министър Ивелина Василева, която присъства на откриването.

Проектът се финансира по Приоритетна ос 1 "Подобряване и развитие на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води" на ОП "Околна среда 2007-2013 г."

На церемонията присъстваха и кметът на община Севлиево Иван Иванов, областният управител на Габрово Николай Сираков, зам.-кметът на община Севлиево и ръководител на проекта Калина Георгиева, общински съветници.

 

 

 

fallback
Още от България
fallback