12 000 души ще се възползват от новата ВиК мрежа на град Севлиево

Чрез реализацията на проекта се подобрява инвестиционния климат както в града

07.04.2015 | 15:29 Редактор:
12 000 души ще се възползват от новата ВиК мрежа на град Севлиево
12 000 души ще се възползват от новата ВиК мрежа на град Севлиево

12 000 души ще се възползват от новата ВиК мрежа на град Севлиево, съобщи МОСВ. Чрез реализацията на проекта се подобрява инвестиционния климат както в град Севлиево, така и в цялата община. Изградени са 16 км канализационна мрежа и е реконструирана над 5 км водопроводна мрежа.

Създадени са 157 временни работни в процеса на работа по "Инвестиционен проект на водопроводна и канализационна мрежа на град Севлиево". Осъществяването му спомага за понижаване риска за здравето на местното население и реализира ползи в дългосрочен аспект, не само по отношение на опазване на околната среда, но и върху подобряване на жизнения стандарт на хората.

"В Севлиево има добре развита промишленост и в момента се надграждат съществуващите системи. Това е предпоставка за привличане на нови инвеститори." - подчерта министър Ивелина Василева, която присъства на откриването.

Проектът се финансира по Приоритетна ос 1 "Подобряване и развитие на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води" на ОП "Околна среда 2007-2013 г."

На церемонията присъстваха и кметът на община Севлиево Иван Иванов, областният управител на Габрово Николай Сираков, зам.-кметът на община Севлиево и ръководител на проекта Калина Георгиева, общински съветници.