Некачествен бензин се предлага по бензиностанциите в София и Пловдив

Проверките продължават

07.04.2015 | 13:13 Редактор: Ирина Георгиева
Некачествен бензин се предлага по бензиностанциите в София и Пловдив

18 бензиностанции на територията на София и Пловдив са били проверени в периода между 27 март и 1 април, съобщи ДАМТН. Проверките са били нощни и са разпоредени от министъра на икономиката. Ще бъдат издадени 44 акта за документални нарушения на обща стойност 52 000 лева. Наложени са 3 задължителни предписания за временно спиране на разпространяваното течно гориво.

В 44% от проверените бензиностанции липсва задължителната информация за клиента, която трябва да е поставена на видно място. В нея трябва да се съдържа информация за вида на горивото, декларация за съответствие с изискванията за качеството на горивото и неговите параметрите.

7 обекта се оказаха без програма за техническа поддръжка на съоръженията за съхраняване на течни горива. Установени са и непосочени задължителни реквизити - количество на горивото, дата и номер на експедиционния документ.

При проверка на горивата е установено, че автомобилен бензин А-95Н не съответства на изискванията за качество по показател "дестилационни характеристики".

Продължават съвместните проверки, съобщиха от ДАМТН.