НАП запорира и активите на Краун медиа в TV7

Дяловете са блокирани във връзка с предполагаемо публично вземане в размер на 9 748 490 лева

03.04.2015 | 18:11 Редактор: Георги Стоянов
НАП запорира и активите на Краун медиа в TV7

Националната агенция за приходите (НАП) запорираха активите на "Краун медиа" в телевизията TV7, които са свързани с бившия банкер Цветан Василев, разкрива справка на Търговския регистър.

Дяловете са блокирани във връзка с предполагаемо публично вземане в размер на 9 748 490 лева. Запорът е извършен на 21 март.

Още по темата

Според Търговския регистър собственик на "Краун медиа" е кипърското дружество "Краун медиа лимитед".

За бъдещ собственик на TV7 се спрягаше името на гръцкия бизнесмен Янис Карагиоргис, който вече е бил представен на екипа на ТВ7. Гръцки медии свързват Карагиоргис с близкия до Владимир Путин руски олигарх Константин Малофеев.

Междувременно, по рано тази седмица членът на Националния съвет на БСП, издател на вестник Дума и председател на националното движение "Русофили" Николай Малинов съобщи, че поема управлението на телевизията.

От последното вписване в Търговския регистър става ясно, и че София Благоева Щерева  е подала заявление за напускане на Борда на директорите TV7 на 30 септември.

До момента НАП е наложил запор на 11 дружества, свързани с Цветан Василев, сред които БТК, "Дунарит", "НУРТС", "Бромак", "Фина-Ц", ТЦ-ИМЕ.

Действията на НАП са предприети, след като стана ясно, че белгиецът Пиер Луврие ще придобие за 1 евро и обещание за покриване на 900 млн. евро дългове стратегически компании на банкера.

Припомняме, че Пиер Луврие участва в борда на директорите на CFG Capital, със седалище в Балтимор, която на 13 ноември миналата година обяви партньорство с Marshal Capital, чийто основател е именно санкционираният от ЕС и САЩ руски олигарх Константин Малофеев.


2
0 rate up comment rate down comment 0
n.p.n.b@abv.bg
преди 9 години
Не е ли притеснбително, че държавата се връща в комунистическия строй ? Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
andrea.ivanova.54540
преди 9 години
Всичко това е политическа поръчка на КОЙ, както ви е кристално ясно. Сигнализирай за неуместен коментар