Маркирай дупката - акция във Варна

Необходимо е да се ремонтира цялата улична мрежа на Варна

01.04.2015 | 16:21
Маркирай дупката - акция във Варна

Млади варненци проведоха акция ''Маркирай дупката!''.

Младежите очертаха с флуоресцентни маркери опасните участъци по улиците и подканиха варненци си да направят същото на улицата, на която живеят.

Целта на акцията е да се насочи вниманието върху крайната необходимост от ремонт на цялата улична инфраструктура на Варна, а не само върху булевардите в центъра на града.

Акцията стартира в 6 ч сутринта от района между Пожарната и Гранд мол, по улицa „Борис Игнатов”. Там гражданите поставиха балони във всяка дупка от най-проблематичния участък. Тяхното мото: „Варна е много повече от три булеварда”, бе прието с усмивка и съпричастност от живеещите в района.

От предизборния офис на Чавдар Трифонов коментираха, че целта на инициативата е да се подчертае необходимостта от цялостна реконструкция на уличната инфраструктура, а не само на основните булеварди.

По второстепенните улици не живеят второстепенни варненци”, написа днес на Фейсбук страницата си Чавдар Трифонов.

Гражданите от всички райони на Варна се сблъскват с проблема с разбитите улици всеки ден на път за работа и училище.

Не може да се „лъска само фасадата”, докато ежедневната ни жизнена среда тъне в разруха, мръсотия и забрава, смята Трифонов.

Чрез инициативата „Маркирай дупката” младите симпатизанти подканиха техните съграждани да отбележат и заснемат дупките в техния квартал, а снимките да споделят на фейсбук страницата на Чавдар за Варна или да ги изпратят на електронната поща: office@chavdartrifonov.com.