fallback

В Сърница се провежда втори тур за избор на кмет

ГЕРБ и Реформаторският блок постигнаха мнозинство в 11-членния Общински съвет на най-новата българска община

22.03.2015 | 10:26 Автор: Георги Стоянов

4 256 са избирателите, имащи право на участие в провеждащия се днес втори тур за избор на кмет най-новата българска община Сърница.

Още по темата

Изборният ден към момента протича нормално. По информация на председателя на Общинската избирателна комисия Аки Пехлеван отчетената досега активност е 7%, съобщава БНР.

На първия тур жителите на Сърница не успяха да изберат кмет и изпратиха на балотаж кандидатът на ДПС Неби Бозов, получил 1 415 гласа, или 45. 50% от гласовете, и претендентът на ГЕРБ Мустафа Аликанов, спечелил 944 гласа, или 30. 35%.

ГЕРБ и Реформаторският блок постигнаха мнозинство в 11-членния Общински съвет на новата община Сърница. Те взеха съответно четирима и двама представители в съвета. Въпреки че ДПС спечели най-много гласове на местните избори на 15 март и има най-много съветници - петима, те не са й достатъчни за самостоятелно управление на общината. Реформаторите, които също имаха кандидат за кмет, на втория тур подкрепят кандидата на ГЕРБ.

В Сърница е спокойно, пред изборните секции няма струпване на хора. По традиция активното гласуване започва след 10 часа. Не се съобщава за извършени нарушения в хода на изборния ден.

fallback
Още от България
fallback